Inspired? Create your own Haiku Deck presentation on SlideShare! GET STARTED. Ni soalan senang ditanya tp susah nak jawab.. Emmm.. . Contoh soalan yang dia tanya. Jgn anggap peperiksaan PTD nie sgt menakutkan. Kepada calon yang akan menduduki Peperiksaan Jawatan Pegawai Tadbir Diplomatik Gred M41 pada 13 April , boleh mendapatkan.

Author: Tushakar Faer
Country: Cayman Islands
Language: English (Spanish)
Genre: Sex
Published (Last): 20 July 2017
Pages: 498
PDF File Size: 9.74 Mb
ePub File Size: 6.62 Mb
ISBN: 926-5-17337-316-2
Downloads: 76217
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Goltirn

Amik tag nama untuk konvo satgi. Bermulalah episod aku bertugas di penempatan baru.

Kalau laa aku tau perkara nie akan berlaku. Aku tiba2 jadi beremosi.

Contoh soalan yang dia tanya. Nie baru nampak faedahnya. Jadi aku sangat menghargai jawatan aku sekarang. Lepas tu sempat laa lagi jumper ngan member2 lama. Tak termasuk nak susun atur untuk ambik gambar lagi.

Aku HiDuP dALaM bLuEs

Tetiba aku teringat semua nostalgia di DPA Lepas tu macam biasa laa. Lepas tu lintang pukang. Kebanyakkan org yg bagitau aku. So aku n kawan2 berkorban laa untuk batch kami dan PTD sekalian.

  BARBARA SHER WISHCRAFT PDF

Sepanjang aku buat blog nie. Tak pun aku niat poser jer Ko boleh kerja kat negeri lain selain negeri Terengganu? Macam2 laa ada kat benak sozlan aku.

Posted by Admin at 9: Konfem laa mesti bagi jawapan. Kena jawab dalam bahasa Inggeris laa jugak. Raptai perarakan masuk je dah 4 kali.

Aku HiDuP dALaM bLuEs

Aku tak tahu apa perasaan aku pada ketika itu. Bukan penganjur nak susahkan kiter orang. Then korang cerita laa kenapa korang nak jadi PTD Aku melangkah masuk dengan penuh perasaan bangga. Masa pergerakan masuk tu. Aku sampai kat PICC dalam pukul 7.

Nescaya kiter akan lebih menghargainya Dan bangga sebab aku berjaya melepasi halangan DPA yang sangat mencabar.

PTD kan banyak cerita. Takkan laa kiter plak nak bagi arahan kat Boss. Monday, November 3, Penempatan Baru Lagi. Rasanya dah lama aku tak update blog kesayangan aku nie. Bagi tau asal kat mana. Ada ke raptai nie berlangsung sampai petang Aku masuk blog aku nie kalo mood kerja aku tengah down. Semuanya berjalan dengan lancar.

  FRANK RIPEL PDF

Thursday, December 16, Bos Oh Boss.

Takder mood laa nak kejer. Adakah awak boleh ditempatkan di pfd Semuanya datang sekali lalu. Bermula dari menerima surat perlantikan ke jawatan PTD.

Mesti Korang pernah apply.

8 best EXAM ONLINE PTD images on Pinterest | Education, Learning and Onderwijs

Tapi aku rasa laa. Dah laa boss aku pun cekap.

Kelima-lima exam dah settle?? Lepas tu kiterorang pergi laa daftar dulu. Karier aku takkan bermula dan berakhir di Terengganu.